Artikel Details
Softplate GPS houder voor montage op de fiets

Softplate is een universele GPS houder die op ieder type fietsstuur kan worden gemonteerd. Daarmee komt het gemak van GPS navigatie binnen bereik van elke toer-, race- of MTB-fietser zonder risico van beschadiging of diefstal. Meer dan 15 procent van de sportieve fietsers gebruikt al een GPS en dit percentage stijgt snel. 

Licht en stevig
GPS navigatie neemt ook op de fiets een grote vlucht, zowel voor fietsroutes als in het terrein. Betrouwbare montage van een handheld GPS op een fietsstuur was tot de komst van Softplate echter  lastig te realiseren. De GPS moet immers stevig vast zitten om flinke schokken te kunnen opvangen, maar ook in een handomdraai los te nemen zijn, onder andere om diefstal te voorkomen. De Softplate beantwoord aan alle eisen. Hij is licht, stevig, gemakkelijk te monteren en betaalbaar.

Elk fietsstuur
De Softplate werd bij Teklab ontwikkeld door Patrick van der Aart, een enthousiaste MTB fietser die een oplossing zocht voor het dilemma; solide bevestiging en eenvoudige montage en demontage. Bij de ontwikkeling van zijn Softplate realiseerde hij zich ook dat er verschillende stuurdiktes in omloop zijn. Dankzij verscheidene, universele montageplaten kan een brede selectie van handheld GPS apparaten eenvoudig en stevig op elk type fietsstuur worden gefixeerd.

Duurzaam
“Vooral in het terrein komt het erop aan dat je GPS goed vast zit,” legt Patrick uit. “en daar heb je die ook het meeste nodig.” Maar ook bij langere tochten over de weg moet een GPS bestand zijn tegen trillen en schokken. De technicus koos de beste materialen en geavanceerde CNC freestechniek om de Softplate fraai en duurzaam te maken. Twee jaar garantie zijn voor hem dan ook vanzelfsprekend: “Bij normaal gebruik slijt de Softplate niet, hij gaat langer mee dan je fiets.”


Door: host
Geplaatst op: 15-4-2009
Keer bekeken : 2514

Terug