Artikel Details
Garmin fietsnavigatie als beste getest door de Consumentenbond

In de editie van maart 2009 besteedt de Consumentengids aandacht aan fiets-navigatie. Vijf GPS-ontvangers van Garmin komen in deze test aan bod, namelijk de Edge 705, de GPSMap 60 Csx, de eTrex Vista Hcx, de Oregon 400t en de Colorado 300. Ook is de nüvi 550, het autonavigatiesysteem van Garmin dat ook op de fiets gebruikt kan worden, meegenomen in de test. De Garmin Edge 705 komt als beste uit de test. Beste koop werd de Garmin eTrex Vista Hcx.

In de editie van maart 2009 besteedt de Consumentengids aandacht aan fiets-navigatie. Vijf GPS-ontvangers van Garmin komen in deze test aan bod, namelijk de Edge 705, de GPSMap 60 Csx, de eTrex Vista Hcx, de Oregon 400t en de Colorado 300. Ook is de nüvi 550, het autonavigatiesysteem van Garmin dat ook op de fiets gebruikt kan worden, meegenomen in de test.

De GPS-ontvangers zijn getest op diverse belangrijke aspecten op het gebied van fiets-navigatie: GPS-ontvangst, bedieningsgemak, water-, val- en krasbestendigheid, stuurbevestiging en een praktijkproef. Ook krijgt de lezer tips bij de aanschaf van een GPS-toestel voor fietsnavigatie.

De Garmin Edge 705 komt als beste uit de test. Sterke punten van dit toestel waren volgens de Consumentenbond de goede geschiktheid voor de trainende fietser, de automatische overschakeling op een meer gedetailleerde kaart, de functie "vermijd hoofdwegen" en de makkelijk te bedienen zoomfunctie. Beste koop werd de Garmin eTrex Vista Hcx, mede dankzij de lange levensduur van de batterijen en de duidelijke menustructuur.


Door: host
Geplaatst op: 23-3-2009
Keer bekeken : 2430

Terug