Nieuwsarchief

Softplate is een universele GPS houder die op ieder type fietsstuur kan worden gemonteerd. Daarmee komt het gemak van GPS navigatie binnen bereik van elke toer-, race- of MTB-fietser zonder risico van beschadiging of diefstal. Meer dan 15 procent van de sportieve fietsers gebruikt al een GPS en dit percentage stijgt snel. 

  Lees verder...

Wezuperbrug - Van dinsdag 7 juli t/m vrijdag 10 juli zal de eerste GPS Fiets 4Daagse van Nederland worden gehouden als onderdeel van de Drentse Fiets 4Daagse. Als startlocatie is gekozen voor Vakantiepark ’t Kuierpadtien, zodat de fietsers in alle rust ervaring met de GPS-apparatuur en –software kunnen opdoen. Deze GPS 4Daagse is een pilot. De ervaringen die hiermee worden opgedaan bepalen of de GPS 4Daagse een vast onderdeel van de Fiets 4Daagse gaat worden.

  Lees verder...

In de editie van maart 2009 besteedt de Consumentengids aandacht aan fiets-navigatie. Vijf GPS-ontvangers van Garmin komen in deze test aan bod, namelijk de Edge 705, de GPSMap 60 Csx, de eTrex Vista Hcx, de Oregon 400t en de Colorado 300. Ook is de nüvi 550, het autonavigatiesysteem van Garmin dat ook op de fiets gebruikt kan worden, meegenomen in de test. De Garmin Edge 705 komt als beste uit de test. Beste koop werd de Garmin eTrex Vista Hcx.

  Lees verder...

De EU-landen hebben unaniem een akkoord bereikt over de bouw van dertig navigatiesatellieten. Het akkoord was mogelijk nadat Spanje een controlecentrum kreeg toegezegd. 

De Spaanse verkeersminister Fernando Palao lag ijn eerste instantie dwars, omdat hij een controlecentrum eiste op Spaans grondgebied. Het Europese navigatiesatellietsysteem moet in 2013 functioneren. De bouwprojecten worden onderverdeeld in systeemplanning, satellietconstructie, lanceerinstallaties, controlecentra en bedrijfsvoering.

  Lees verder...

Een van de grootste websites op gps gebied: Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) groeit en vernieuwt zich. Het bezoekersaantal is het afgelopen jaar met 5 tot 7% gestegen. Met het oog op het komend fietsseizoen zijn een groot aantal vernieuwingen en uitbreidingen aangebracht. Er staan nu een recordaantal van meer dan 3.000 kant-en-klare fietsroutes on line.

  Lees verder...

Nieuw bij de ANWB: de Satmap Active 10. Een innovatief handheld fiets en wandel- gps-systeem met digitale kaarten. Eindelijk een gps apparaat voor wandelaars en fietsers dat makkelijk te bedienen is!

  Lees verder...

Specialist in vrijetijdsnavigatie Waypoint introduceert de Nederlandse GPS-fietskaart. Door deze kaart te laden in een Garmin-navigatiesysteem "kan het toestel helemaal automatisch mooie routes berekenen, speciaal voor de recreatieve fietser. Hiermee wordt gps-navigatie op de fiets net zo eenvoudig als in de auto.

  Lees verder...