Geocaching

Cache with goodiesGeocaching is een moderne versie van schat zoeken. Iemand verstopt op een bijzondere of interessante plaats(coördinaten) een schat en anderen proberen die te vinden met behulp van een gps ontvanger. 
Meestal bestaat de schat uit een waterdichte doos, een fotodoosje of een kistje met leuke spulletjes (goodies).  

Voordat een de plaats cache gevonden kan moet er meestal een route worden gelopen of moeten de coördinaten verzameld worden. Na de coordinaten te hebben gevonden, kan de geocacher met het invoeren van de coördinaten in zijn GPS-ontvanger naar de cache toe. Wanneer je de cache hebt gevonden schrijf je je naam in het logboekje als bewijs dat je de cache hebt gevonden. Nu mag je er een goodie uithalen in ruil voor een eigen goodie. Dit is vooral leuk als je met kinderen een cache doet. 

Geocaching met iphoneHet leuke aan geocaching is dat je op de meest unieke en mooie plaatsen komt die je anders nooit had gevonden.
Er zijn speciale fiets caches waarbij je schitterende tochten door natuurgebieden kan maken.
Geocaching geeft je een doel om naar toe te gaan en dat geeft veel voldoening en plezier.

Voor het geocachen heb je natuurlijk wel een gps ontvanger nodig. Garmin heeft een aantal leuke modellen die zeer geschikt.

Meest geschikte GPS apparaat is:


Garmin Etrex 30De Garmin eTrex
 10
Door de ingebouwde Geocache Software hoeft u niets meer uit te printen en kunt u papierloos geocachen. Beschikt over een barometrische hoogtemeter en een elektronisch kompas.

Specificaties:
- Kleurenscherm;
- Intern geheugen: 1,7 GB;
- Papierloos geocachen;
- Batterijlevensduur: tot 20 uur;
- Waterdicht (IPX7);
- Draadloze data overdracht;


Nu van € 119.00 te koop voor € 9.95


Meer GPS ontvangers die geschikt zijn voor het geocachen


Het beste kun je Geocachen met een GPS ontvanger als de Garmin eTrex ,maar een alternatief is een Smartphone met GPS. Er zijn momenteel Apps die speciaal gemaakt zijn voor geocaching. Op internet vindt je diverse gratis Apps waarmee je kunt geocachen (geschikt voor iPhone en Android)

De app "Geocaching" van "Groundspeak" is op dit moment de meest gebruikte. Het mooie van deze App is dat je je account van geocaching.com kan koppelen en dat je direct de dichtbijzijnde caches in een lijst getoond krijgt.