Gratis alternatief voor Garmin is Everytrail

U wilt met behulp van GPS bijhouden wat u gefietst heeft en wilt dit delen met anderen, maar u wilt geen dure GPS ontvanger aanschaffen. Tegenwoordig zijn de meeste telefoons uitgerust met een GPS ontvanger. Een goed alternatief voor de garmin producten is het installeren van GPS software op uw telefoon. Everytrail iPhone GPS trackingMet name de iPhone van Apple  heeft verscheidene apps die hetzelfde kunnen als de GPS ontvangers van Garmin.
De meest gebruikte is waarschijnlijk wel EveryTrail. Daarmee kun je een interactieve kaart maken terwijl je fietst of wandelt . Je legt je route vast met de gps-functie van de iPhone en kunt onderweg foto’s maken en op de kaart vastleggen. Je kunt meer dan 320.000 tracks van andere gebruikers doorzoeken en je kunt trips op een interactieve kaart volgen terwijl je reist. Ook kun je je eigen trip vastleggen terwijl je de tracks van anderen volgt.

Op everytrail.com kun je een account aanmaken om alle tracks en routes op te slaan en om de statistieken te bekijken, zoals; gemiddelde snelheid, hoogte verschil, duur en nog veel meer. Netjes met uitgebreide kaarten en grafieken. De laatste versie laat realtime je routekaart zien, terwijl je over de kaart beweegt. Er zijn ook mobiele applicaties voor Blackberry, Android en Windows Mobile. Op de iPhone is het erg eenvoudig om je track vast te leggen: zorg dat EveryTrail je locatie heeft bepaald en tap op Start. Ben je ergens terechtgekomen en heb je geen idee of er leuke trips in de buurt zijn, dan kun je op basis van je huidige locatie, activiteit of lengte zoeken naar een geschikte trip in de omgeving.

EveryTrail is gratis in de App Store te downloaden.