Garmin Edge 800 - Fietsnavigatie

Garmin EDge 800 FietsnavigatieHet beste van alle werelden
Voor wielrenners en mountainbikers is de uitgebreide touchscreen Edge 800 Fietsnavigatie de ideale trainingspartner om op een eenvoudige manier accurate statistieken van hun fietstochten bij te houden. De Edge 800 Fietsnavigatie combineert de belangrijkste aspecten uit de Edge 500 Fietsnavigatie en de Edge 705 Fietsnavigatie en voegt hier een intuïtief aanraakscherm aan toe.

De laatste modellen mogen weg voor € 349.95

Nauwe samenwerking met Team Garmin
Voor de ontwikkeling van de Edge 800 Fietsnavigatie is nauw samengewerkt met Team Garmin-Transitions, de Pro Tour wielerploeg waarvan Garmin al voor het derde jaar hoofdsponsor is. "Bij Garmin-Transitions kunnen wij gebruik maken van de allernieuwste technologieën," aldus Tyler Farrar, Team Garmin's sprintsensatie. "De Edge 800 Fietsnavigatie houdt al onze resultaten bij en maakt trainingen interessanter. Overal ter wereld kunnen we routes plannen en rijden, zowel on als off-road. We vinden altijd de weg terug naar de start."

Analyse in Garmin Connect
Wielerliefhebbers kunnen de ritgegevens van Team Garmin bekijken, downloaden en analyseren in Garmin Connect. In deze wereldwijde online fitness community kunt u ook zelf fietstochten zoeken, uploaden en delen met anderen. Met zo'n 30 miljoen ge-uploade activiteiten in Garmin Connect vindt u altijd een leuke route in de omgeving. Deze kunt u direct downloaden naar uw Edge 800 Fietsnavigatie, die u vervolgens de weg leidt. "Na een rit kan ik alle gegevens downloaden op mijn computer," aldus Christian Vandevelde van Team Garmin, die gebruik maakt van Garmin Connect en diverse Edge toestellen. "Ik heb nu direct inzicht in mijn resultaten."

Uitgebreide opties, lichtgewicht behuizing
De Edge 800 Fietsnavigatie is ontworpen op basis van zijn voorgangers en heeft dezelfde slanke, lichtgewicht behuizing als de Edge 500 Fietsnavigatie. Voor dit nieuwe toestel is echter gekozen voor een 2,6 inch kleuren aanraakscherm met diverse opties voor kaartweergave. Een hooggevoelige GPS-ontvanger zorgt voor registratie van snelheid, afstand, tijd, GPS positie, hoogteprofiel, calorieverbruik, stijging en daling bij. Daarnaast kan de temperatuur worden afgelezen, worden tijdzones automatisch aangepast en werkt het toestel zo'n 15 uur voordat het opgeladen dient te worden. Deze nieuwe GPS-fietscomputer kan bovendien via ANT+ technologie synchroniseren met Garmin hartslagmonitoren en snelheid/cadanssensoren, en compatibele krachtmeters van derden. Door middel van een ingebouwde luchtdruk hoogtemeter geeft de Edge 800 extra accurate stijging en daling gegevens weer. Het toestel kan door de eenvoudige bevestiging snel gewisseld worden tussen fietsen. 

Kaartmogelijkheden voor fietsnavigatie
De Edge 800 Fietsnavigatie is niet alleen een krachtig instrument voor sportieve fietsers, maar kan door de diverse mogelijkheden voor kaartweergave ook prima gebruikt worden voor een ontspannen rondje fietsen. Met de gratis BaseCamp software van Garmin kunt u zelf het terrein bekijken, een mooie route plannen en deze naar uw toestel sturen. Indien het toestel is voorzien van Topo Benelux, krijgt u een duidelijk beeld van uw omgeving met bijvoorbeeld fiets- en wandelpaden, bebossing en rivieren. Een abonnement op BirdsEye Satellietbeeld geeft u een helder beeld vanuit de lucht. Als u liever op de weg fietst, kunt u gebruik maken van de gedetailleerde wegenkaarten van CityNavigator. En met Garmin Custom Maps maakt u van uw eigen papieren kaarten een handige digitale kaart voor in de Edge 800 Fietsnavigatie.

Garmin Edge 800 Touchscreen Fiets GPS

Garmin Edge recente reviews en beoordelingen

Recente beoordelingen door gebruikers:

  • Garmin Edge 800 gekocht super snelle levering en voor veel minder geld dan elders 

  • Ik ga nooit meer fietsen zonder mijn Garmin Edge 800. Geeft het fietsen echt een extra dimensie. Alle informatie overzichtelijk in beeld, duidelijke informatie. Uitwisseling via Garmin Connect en vervolgens inlezen in Strava werkt prima en soepel 

  • De Garmin Edge 800 bundel heb ik nu zo'n 10 maanden en mijn ervaringen ermee zijn erg goed. Ik vind het belangrijk om mijn trainingsgegevens goed bij te kunnen houden en de Garmin is daarvoor ideaal. Op Garmin Connect staan al je gemaakte ritten onder elkaar en kun je alles wat je wil met elkaar vergelijken 

  • Ben zeer tevreden over de Garmin HTC etrex. Prima bereik. Gekocht bij Futurumshop 

  • De ervaring is goed het rubbertje achter voor de pc was losgelaten en ik heb hem opgestuurd voor reparatie. en kreeg na en aantal weken een geheel nieuwe garmin 500 bundel opgestuurt dit is nog eens een goede service